NAVIGON glossar

Glossaret giver dig en forklaring. Lær alle de tekniske begreber om navigation at kende her: Søg i alfabetisk orden eller via stikordsregisteret.

Hvis der er et søgeord, som du ikke kan finde, så kan du finde hjælp i vores Spørgsmål & svar.

A

Automatisk omstilling Dag- og natmodus

gør lige præcis det navnet siger. Når det bliver mørkt derude, tilpasser skærmen Automatisk baggrundslyset.

Aktiv vognbaneassistent

viser en virkelighedstro, dynamisk medløbende animation af det faktiske vejforløb inklusiv sving. Den viser ikke kun rettidigt, til hvilken vognbane du snart bør skifte, men også hvornår. Afstanden mellem de forskellige svingmanøvre og vognbaneskift kan vurderes nemt og sikkert takket være denne visning. Alt dette sørger for, at du bedre kan orientere dig, dermed køre mere forudseende, køre mere sikkert og til sidst nå helt afslappet frem til din destination.

B

Bevægelsessensor

fås eksklusivt hos os og sørger for, at du kan betjene din NAVIGON endnu mere komfortabelt – nemlig primært berøringsfrit. Når du nærmer dig skærmen med hånden, får du f.eks. vist dine NAVIGON MyBest POI i nærheden. Udvidelsen af det synlige kortområde pga. ikke synlige taster sørger for perfekt overblik, fordi du kun får vist de informationer, der er relevante for dig. Takket denne innovative sensor kan du koncentrere dig helt og holdent om vejen og nå sikkert frem til din destination.

Bluetooth håndfri

forbinder din mobil med NAVIGON-systemet, så du kan betjene den nemt, bekvemt og ikke mindst sikkert via det store display.

C

Clever Parking

Hjælper dig med at finde en parkeringsplads. Kort før dit mål viser Smart Parkering dig de parkeringspladser, der findes i området. På den måde undgår du at søge længe inden du kører lige hen til en parkeringsplads.

City View 3D

Viser dig byerne, som de virkelig er: Tredimensionalt med bygninge i vejkanten – for et endnu bedre overblik og bedre orientering på din vej.

 

 City View 3D - orienteringen på turen

Clever Parking Live

understøtter dig ikke kun ved søgning af parkeringsplads, men angiver tilmed også i realtid antallet af ledige parkeringspladser i nærtliggende parkeringshuse.

 

Hurtigere og mere aktuelt: NAVIGON Live Services

City View 3D 2.0

gør det muligt, at du helt afslappet kan køre gennem fremmede byer, fordi den viser bygninger realistisk i 3D. Inklusive facadefarver, tagforme og alt, hvad der hjælper dig med orienteringen. Desuden vises husblokke i nærheden og også særlige destinationer bag dem transparente, så du hele tiden kan følge vejføringen og POIerne.

D

Digitalt fotoalbum

tager ganske enkelt alle dine skønneste fotos med overalt hvor du kommer. Du kan til enhver tid se billederne på den store, dejlige skærm.

E

E-kompas

Store byer kan også til fods være meget uoverskuelige. For at du kan holde styr på himmelsretninger, understøtter et elektrisk kompas dig i fodgængermodus. Så ved du straks, om du skal gå til venstre, højre, op eller ned. Hen-holdsvis mod vest, øst, nord eller syd.

F

Fodgængernavigation

bringer dig uden omveje til destinationen, også hvis du engang ikke er i bil. På den måde kan du f. eks. målrettet udforske ukendte byer og finder også skjulte steder og seværdigheder. Herved holder du forresten din NAVIGON helt bekvemt med én hånd i højformat* – mens den anden hånd er fri.

Favoritter på kortet

viser dig dine yndlingssteder som særlige destinationer. Således ved du altid, at du ikke er ret langt fra din yndlingsrestaurant eller dine venner.

FM-Radio-Transmitter

overfører navigationsanvisninger, din yndlingsmusik og telefonsamtaler via dine autohøjtalere. Lyder det godt?

Favoritter på kortet

viser dig dine yndlingssteder som særlige mål. På den måde ved du altid, at du ikke er ret langt fra din yndlingsrestaurant eller dine bedste venner.

G

Google Local Search

giver dig hele tiden adgang til verdens største søgemaskine. Her finder du ved hjælp af stikord, f. eks. cocktailbar eller blomsterbutik Berlin, alle interessante særlige destinationer på din rute. Og foruden telefonnummer og adresse får du via brugervurderinger at vide, om det også kan betale sig at køre derhen.

 

Hurtigere og mere aktuelt: NAVIGON Live Services

H

Hastighedsassistent

Gør dig opmærksom på den aktuelle hastighedsbegrænsning. Også mulighed for audiovisuel advarsel, hvis du kommer til at køre for hurtigt.

I

Intelligent keyboard og adresseindtastning

Viser dig kun brugelige bogstavkombinationer. Sådan noget som Föutxh-gade, tilhører øjeblikkeligt fortiden.

K

Koordinatindtastning

Giver dig mulighed for at indtaste din destination som koordinater. Et fornuftigt alternativ til den klassiske adresseindtastning, f.eks. ved søgning efter en campingplads.

L

Landmark View 3D

henter verdens Eiffeltårne og Big Ben-ure ind på din skærm i 3D. Så du ikke kører forbi den ægte vare i farten.

 

NAVIGON Landmark View 3D- viser sæværdigheder og interessepunkter

M

Mobile fartfælder Live

viser dig nu ikke kun stationære, men også mobile fartfælder. Og det selvfølgelig i realtid. Foruden de allerede kendte fartfælder kan alle NAVIGON Livebrugere også informeres om yderligere fartfælder. Brugerne bliver informeret hurtigst muligt med et enkelt klik og advares ved behov audiovisuelt.

 

Hurtigere og mere aktuelt: NAVIGON Live Services

Medieafspiller

Hvis du alligevel endgang skal stå i kø eller vente, sørger den nye medieafspiller for perfekt underholdning så du ikke keder dig. På den store 5"-skærm kan du afslappet kigge film eller klikke dig gennem dit digitale fotoalbum. Og fordi tiden går hurtigere, når man hører musik, kan du nu også til enhver tid afspille dine yndlingssange – mere multimedie undervejs er næsten ikke muligt.

MP3-afspiller

fører det sammen, der hører sammen: bilkørsel og musik. Og derfor viser NAVIGON dig ikke blot den rigtige vej, men spiller samtidig den rigtige takt.

N

NAVIGON Sidste meter

navigerer dig efter parkering de sidste meter til din egentlige destination. Fordi: ikke foran hver destination er der også en parkeringsplads til din bil. Derfor fører NAVIGON dig sikkert det sidste stykke til fods. Og finder på tilbagevejen også tilbage til din bil.

Nyeste-kort-garant

Indenfor 30 dage fra den første benyttelse af dit navigationssystem kan du gratis downloade vores nyeste, mest aktuelle kortmateriale til din NAVIGON.

NAVIGON MyRoutes

Afhængigt af hvilken førertype du er, anbefaler NAVIGON MyRoutes dig den bedste rute – tilpasset din personlige kørestil, ugedag og tidspunkt på dagen. Desuden viser NAVIGON dig op til to alternative ruter. Det giver overblik. Du bestemmer om du vil følge vores anbefalinger eller om du hellere vil vælge et af alternativerne.

NAVIGON MyReport

Ny rundkørsel i byen? Et gadenavn, der er blevet lavet om? NAVIGON MyReport lader dig informere os om ændringer i vejnettet. Efter dybdegående verificering af vores eksperter bliver der taget
hensyn til dine informationer ved vores fremtidige kortopdatering.

Nødhjælp

fortæller dig indenfor få sekunder, hvor der findes vigtige faciliteter som politi, sygehuse etc. når det gælder.

NAVIGON Sync

lader dig helt enkelt overføre alle dine kontaktadresser fra din PC til din NAVIGON. På den måde har du altid alle dine vigtige adresser.

NAVIGON FreshMaps

sørger, med ekspertopdateringer, så let som ingenting for, at kortene i din NAVIGON er så aktuelle som muligt. Dette er endda i hele 24 måneder, så der ikke pludselig bliver en blindgyde ud af en landevej.

 

NAVIGON FreshMaps - regelmæssige opdateringer fra eksperter

NAVIGON Sightseeing (inspired by MERIAN scout)

er nøjagtigt det du manglede, så du på egen hånd kan gå på opdagelse i en fremmed by. Endelig findes der en funktion, som gør dig opmærksom på seværdigheder omkring dig og endda kan fortælle dig noget om dem. Automatisk og/eller via klik giver din NAVIGON dig f.eks. oplysninger om åbningstider og historiske baggrunde.

NAVIGON MyBest POI

sørger for, at du altid har styr på dine tre yndlingsdestinationer. Elsker du f.eks. kunst? Så informeres du med ét klik om alle museer, der ligger på din rute. Det samme gælder for rastepladser, tankstationer og lignende. En gang valgt, gemmes dine top tre Point of Interest i displayet og vises langs hele ruten, når du skal bruge det.

O

One Click Menu

viser dig med kun et klik dine tre yndlings-POIer, lukker for uvigtige informationer og øger således det synlige kortudsnit. Dette sørger for større sikkerhed, komfort og overblik, mens du kører.

Optimal rute (korteste og hurtigste)

er en kombination af den hurtigste og korteste rute. Sådan sparer du tid og benzin. Godt for tegnebogen og godt for miljøet.

P

Panorama View3D

Viser dig landskabet på skærmen som det virkelig ser ud, når du kigger ud af vinduet. Med bakker, dale, tunneller og alt hvad dertil hører.

Professionel stemmestyring

Du kan ikke blot styre destinationsangivelsen bekvemt og sikkert med stemmestyring, men har også styr på vigtige funktioner som menu betjening, lydstyrkeregulering og telefonopkald – uden at skulle fjerne hænderne fra rattet. På den måde kan du koncentrere dig om det vigtigste: vejen. (Professionel stemmestyring Light: kun adresseindtastning).

POI-Klik

Lader dig med ét klik vælge imellem særlige mål, der vises på kortet. F.eks. rastepladser og seværdigheder. Inklusiv interessante informationer som adresse, åbningstider og telefonnumre. Hvis du vil, kan du lade dig navigere direkte derhen.

PIN-Kode

sørger for, at ingen uvedkommende får adgang til dit personlige NAVIGON-system og informationer.

Premium TMC

er Trafikmeldinger til den, der stiller store krav. For Pro står her for endnu mere aktuelle og endnu mere detaljerede informationer om alt, hvad der sinker dig, stopper dig på din rute.

 

NAVIGON TMC Premium et NAVIGON Traffic - annonces trafic actuelles et détaillées

R

Real City 3D

byder dig på en hel ny dimension af navigering. Med en sådan detaljerigdom er de store europæiske byer aldrig tidligere blevet vist: gader, bygninger med ægte facadestrukturer, kørebanemarkeringer som fodgængerovergange og endda lysreguleringer vises tredimensionalt på displayet. Denne enestående visning giver dig ikke kun en meget bedre orienteringsmulighed end nogensinde før, men gør også enhver tur gennem byen til en særlig oplevelse.

Realistisk skiltevisning Pro

Sørger for at du altid er sikker i bilen. F. eks. bliver der, ved skarpe sving, stærk vind eller glatte veje, vist et tilsvarende trafikskilt på din skærm. På den måde bliver du helt enkelt advaret i de forskellige situationer. Så oplever du ingen ubehagelige overraskelser, men kommer sikkert frem.

 

NAVIGON realistisk skiltning Pro sørger for, at du bliver advaret i god tid om f.eks. skarpe sving, kraftig vind eller glatte veje.

Reality View® Pro

viser vejen, ikke som linjer, men realistisk med asfalt og midterstriber. På den måde bevarer du lettere overblikket i motorvejsforgreninger og afkørsler (Reality View® Light: kun afkørsler ).

 

NAVIGON Reality View® viser dig i god tid før motorvejskryds og -trekanter, hvilket skilt og hvilken vejbane du skal følge.

T

Traffic Live

giver dig ikke bare regelmæssigt aktuelle trafikinformationer i realtid, men ved også, hvor andre NAVIGON Live-brugere lige nu har fri bane. På denne måde anbefaler din NAVIGON dig altid den bedste rute – og tager hensyn til den aktuelle trafiksituation.

 

Hurtigere og mere aktuelt: NAVIGON Live Services

TMC (med antenne indbygget i laderkabelet)

fører dig suverænt forbi køer og vejarbejde. Uden kabelsalat i bilen,  for her er der blevet et enkelt kabel ud af to. På den måde bliver der mere plads til det vigtigste: dig.

Text-to-Speech

læser udover afstande, også gadenavne og afkørsler op for dig, så du kan koncentrere dig om kørselen.

TMC-Ruteinfo

Viser dig en alternativ rute med aktualiseret afstand og ankomsttidspunkt ved kødannelse. Du bestemmer om det er fornuftigt at vælge omkørslen eller om du vil bibeholde den oprindelige rute.

TMC-talebesked

Informerer dig med talebeskeder om køer på din rute, køens længde og grunden til den. Lige så detaljeret som trafikmeldinger i radioen!

 

NAVIGON Premium TMC ja NAVIGON Traffic - entistäkin ajankohtaisemmat & yksityiskohtaisemmat ruuhkatiedotukset

Talegenkendelse Pro

gør præcist, hvad du beder den om: Du siger, hvor du vil hen, og vi viser dig vejen. Så enkelt kan det være.

V

Vejr Live

ruster dig for alle eventualiteter. For Vejr Live viser dig den aktuelle vejrudsigt langs med din rute samt for destinationen. Dertil kommer en 2-dages udsigt, så du slipper for ubehagelige overraskelser under selve opholdet.

Vognbaneassistent Pro

hjælper dig igennem selv den mest hektiske bytrafik. Forudseende og overskueligt viser den  dig, hvilken vognbane du skal skifte til for at  foretage den første og anden manøvre.

Social bookmarks:

Share/Bookmark