NAVIGON-sanasto

Sanasto sisältää tärkeää tietoa. Tässä osiossa on lisätietoja paikannukseen liittyvistä teknisistä termeistä: voit käyttää joko aakkosellista hakua tai etsiä termiä hakusanaluettelon avulla.

Jos et löydä haluamaasi hakusanaa, lisätietoja on Kysymyksiä ja vastauksia -kohdassa.

A

Aktiivinen kaista-avustin

näyttää edessä olevan tien linjat ja kaarteet todenmukaisesti dynaamisesti etenevän animaation avulla. Toiminto näyttää riittävän ajoissa, mille kaistalle sinun tulee siirtyä seuraavaksi ja milloin se pitää tehdä. Kääntymisten ja kaistanvaihtojen etäisyyksien arviointi on toiminnon ansiosta helppoa. Kaikki tämä edesauttaa sitä, että suunnistaminen olisi sinulle kuljet tajana helpompaa. Sen vuoksi voit myös ajaa ennakoivammin ja turvallisemmin, joten pääset perille leppoisasti ja mukavasti.

C

Clever Parking

auttaa parkkipaikan etsimisessä. Vähän ennen kohteeseen saapumista Clever Parking -toiminto näyttää lähiympäristössä olevat parkkipaikat. Saksassa toiminto ilmoittaa jopa pysäköintimaksut. Näin vältyt parkkipaikan vaivalloiselta etsimiseltä, ja samalla säästät selvää rahaa.

Coordinate Entry

on toiminto, jonka avulla voit syöttää kohteen myös koordinaatteina. Järkevä vaihtoehto osoitteen tavanomaiselle syöttötavalle, jos esimerkiksi haluat etsiä leirintäalueita.

City View 3D

näyttää kaupungit todenmukaisina: kolmiulotteisesti, rakennuksia katujen varsilla, entistä selkeämmin - ennen kaikkea siksi, että sinun on helpompi suunnistaa ajoreitilläsi.

 

 City View 3D - suunnistamista ajoreitilläsi

Clever Parking Live

auttaa sinua löytämään parkkipaikan, minkä lisäksi toiminto näyttää sinulle jopa lähistön parkkitaloissa olevien vapaiden parkkipaikkojen lukumäärän reaaliajassa.

 

Nopeammin ajan tasalla: NAVIGON Live Services

City View 3D 2.0

on toiminto, jonka avulla voit ajaa vieraissakin kaupungeissa rennosti, koska toiminto näyttää rakennukset kolmiulotteisina ja siis todenmukaisina. Tämä koskee julkisivujen värejä, kattojen muotoja ja kaikkea sitä, mikä helpottaa suunnistamista. Lisäksi lähistön talot ja erikoiskohteet esitetään läpinäkyvinä, jotta näet aina reitin etenemisen ja POI-kohteet tarkasti ja selkeästi.

D

Digitaalinen valokuva-albumi

pitää kauneimmat valokuvasi aina ja kaikkialla mukana. Voit katsella kuvia suurelta näyttöruudulta milloin tahansa.

E

E-kompassi

Suurkaupungit voivat vaikuttaa sekavilta jalkaisin kuljettaessa. Jotta ilmansuunnat eivät enää menisi sekaisin, jalan kulkiessasi apunasi on elektroninen kompassi. Tiedät siis heti, pitääkö mennä vasemmalle, oikealle, ylös vai alas. Eli siis länteen, itään, pohjoiseen vai etelään.

F

FM-radiolähetin

välittää navigointiohjeita, mielimusiikkiasi ja myös puheluita auton kaiuttimien kautta. Kuulostaa aika hyvältä, vai mitä?

G

Google Local Search

on toiminto, jonka avulla voit käyttää maailman suurinta hakukonetta milloin vain. Hakusanojen avulla löydät kaikki kiinnostavat erikoiskohteet matkan varrelta, kuten esimerkiksi cocktailbaarit tai Berliinin kukkakaupat Blumenladen Berlin -komennolla. Puhelinnumeroiden ja osoitteiden lisäksi voit samalla myös lukea asiakasarvioista, onko kyseinen kohde todella poikkeamisen arvoinen.

 

Nopeammin ajan tasalla: NAVIGON Live Services

H

Huipputason ääniohjaus

Voit antaa kohteen kätevästi puhumalla, minkä lisäksi voit myös käyttää tärkeitä toimintoja, kuten valikoita, äänenvoimakkuuden säätöä ja puhelujen vastaanottoa – ja kaikki tämä käy irrottamatta käsiä ratista. Siksi, että voisit keskittyä olennaiseen: tiehen.

Hätätapausavustin

kertoo sinulle tarvittaessa muutaman sekunnin kuluessa tärkeiden paikkojen, kuten poliisilaitosten, sairaaloiden jne. sijainnin.

J

Jalankulkunavigointi

Tämä toiminto johdattaa sinut ilman turhia mutkia kohteeseesi myös silloin, kun liikut ilman autoa. Sen avulla voit esimerkiksi tutustua määrätietoisesti vieraisiin kaupunkeihin ja löydät myös sijainniltaan mitä hankalimmat paikat ja nähtävyydet. Pidät vain NAVIGON-laitettasi kädessä pystyasennossa* – ja toinen käsi on aina vapaana.

K

Kaista-avustaja Pro

auttaa sinua selviytymään kaoottisimmassakin liikenteessä. Toiminto näyttää sinulle ennakoivasti ja selvästi, mille kaistalle sinun tulee siirtyä seuraavassa ja sitä seuraavassa risteyksessä.

Kädet vapaana -toiminto Bluetoothin avulla

liittää kännykkäsi NAVIGON-laitteeseen; voit käyttää sitä kätevästi suurelta näyttöruudulta. Siksi, koska se on turvallista.

L

Livesäätiedot

Tämän toiminnon ansiosta osaat varautua kaikkeen. Livesäätiedot-toiminto näyttää sinulle nimittäin ajankohtaiset säätiedot kohteestasi ja matkan varrella. Ja jotta kohteessa oleskelun aikana ei ilmenisi ikäviä yllätyksiä, tarjolla on myös kahden vuorokauden sääennuste.

Liikeanturi

on saatavana vain meiltä. Sen ansiosta voit käyttää NAVIGON-laitettasi entistäkin helpommin – nimittäin suurelta osin edes koskettamatta sitä. Pelkästään jo käden lähestyessä näyttöä siihen ilmestyvät lähistöllä olevat NAVIGON MyBest POI -kohteet. Näytöllä näkyvää kartta-aluetta voidaan suurentaa piilottamalla käyttöpainikkeet.

Livetiedot liikkuvista tutkista -toiminto

näyttää nyt kiinteiden tutkien lisäksi myös liikkuvien tutkien sijainnin. Ja tietenkin reaaliajassa. Jo ilmoitettujen aktiivisten tutkien lisäksi voit ilmoittaa nyt myös uusista valvontakameroista kaikille NAVIGON Live -käyttäjille. He saavat tiedot nopeasti ja kätevästi yhdellä klikkauksella; tarvittaessa he saavat myös audiovisuaalisen varoituksen.

 

Nopeammin ajan tasalla: NAVIGON Live Services

Latest Map Guarantee -takuu (uusimmat kartat-takuu)

Voit ladata NAVIGON-laitteeseesi maksutta uusimman kartta-aineistomme 30 päivän ajan laitteen ensimmäisestä käyttökerrasta lukien.

Landmark View 3D

hakee näyttöruudulle Eiffel-tornin ja Big Benin kaltaiset nähtävyydet 3D-kuvana. Siksi, että et ajaisi juuri niiden ohitse liikenteen tuoksinassa.

 

NAVIGON Landmark View 3D- znäyttää nähtävyydet ja erikoiskohteet

M

Mediasoitin

Silloin tällöin voi käydä niin, että joudut ruuhkaan tai muuten vain odottelemaan. Uusi mediasoitin tarjoaa näihin tilanteisiin viihdykettä, jotta aika ei kävisi pitkäksi. Voit katsella suurelta 5tuuman näytöltä kaikessa rauhassa elokuviatai selailla digitaalista valokuva-albumiasi. Ja koska musiikki saa ajan kulumaan kuin siivillä, voit soittaa lempikappaleitasi milloin tahdot – tämän enempää multimediaa matkan varrella ei juuri voi olla.

MP3-soitin

yhdistää kaksi asiaa, jotka kuuluvat yhteen: autolla ajamisen ja musiikin. Juuri siksi NAVIGON-laitteesi antaa sinulle oikean reitin lisäksi oikean rytmin.

N

NAVIGON Loppusuora

Tämä toiminto opastaa sinut pysäköinnin jälkeisellä loppusuoralla varsinaiseen kohteeseesi. Kaikkien aikomiesi kohteiden läheltä ei välttämättä löydy parkkipaikkaa autollesi. Siksi NAVIGONlaitteesi luotsaa sinua vakaasti ja varmasti myös matkan viimeisellä, jalkaisin kuljettavalla osuudella. Ja tietenkin se neuvoo myös paluureitin takaisin autollesi.

Nopeus-avustin

ohjaa noudattamaan vallitsevaa nopeusrajoitusta. Tarvittaessa nopeusavustin kiinnittää huomiosi kuvan ja äänen avulla, mikäli nopeutta sattuisi olemaan liikaa.

NAVIGON MyRoutes

Sen mukaan, millainen kuljettaja olet, NAVIGON MyRoutes -toiminto suosittelee parasta reittiä – oman ajotyylisi, viikonpäivän ja vuorokaudenajan mukaan. Sen lisäksi NAVIGON-laitteesi näyttää kaksi vaihtoehtoista ajoreittiä. Tämä luo selkeyttä. Sinä päätät, ajatko laitteen suosittelemaa vai jompaakumpaa vaihtoehtoista reittiä.

NAVIGON MyReport

Onko kaupungissa uusi liikenneympyrä? Onko jonkin kadun nimi muuttunut? NAVIGON MyReport -toiminnon avulla voit ilmoittaa meille tieverkoston muutoksista. Sen jälkeen, kun asiantuntijamme ovat tarkastaneet ilmoitukset, ne otetaan mukaan seuraaviin karttapäivityksiimme.

NAVIGON Sync

on toiminto, jonka avulla voit siirtää kaikki yhteystiedot tietokoneeltasi NAVIGON-laitteeseen. Näin sinulla on tärkeät osoitteet juuri siellä, missä niitä tarvitsetkin: aina mukana.

NAVIGON FreshMaps

pitää helppokäyttöisillä päivityksillä huolen siitä, että NAVIGON-laitteessasi on aina niin tuoreet kartat kuin mahdollista. 24 kuukauden ajan. Siksi, ettet päätyisi valtatieltä yhtäkkiä umpikujaan metsätielle.

 

NAVIGON FreshMaps - palvelun avulla asiantuntijoiden tekemät päivitykset säännöllisesti

NAVIGON Sightseeing (inspired by MERIAN scout)

Vain tämä toiminto navigaattoristasi onkin puuttunut – nyt voit tutustua uusiin kaupunkeihin omin neuvoin! Lopultakin käytettävissä on toiminto, joka kiinnittää huomiosi ympäristön nähtävyyksiin ja tietääkin niistä yhtä ja toista. NAVIGON-apulaisesi kertoo vaikkapa aukioloajat ja historiallisia taustatietoja automaattisesti ja/tai yhdellä klikkauksella.

NAVIGON MyBest POI

Tämän toiminnon ansiosta sinulla on aina kolme suosikkikohdetta näköpiirissä. Oletko esimerkiksi taiteen ystävä? Siinä tapauksessa tarvitaan vain yksi klikkaus, niin toiminto ilmoittaa sinulle kaikista ajoreittisi varrella olevista museoista. Tai vaikkapa taukopaikoista, huoltoasemista jne. Kun ne on valittu, kolme suosikkikohdettasi tallentuu navigaattorin näyttöön, jossa ne näkyvät koko ajomatkan ajan.

O

One Click Menu

näyttää yhdellä klikkauksella kolme POI-suosikkikohdettasi ja piilottaa vähemmän tärkeät tiedot, jotta karttanäkymälle jää enemmän tilaa. Tämä lisää turvallisuutta, käyttömukavuutta ja selkeyttä ajamisen aikana.

Optimaalinen ajoreitti (lyhyin & nopein)

on nopeimman ja lyhimmän reitin järkevin yhdistelmä. Säästät siten aikaa ja polttoainetta. Eduksi lompakolle ja ympäristölle.

P

Premium TMC

eli Traffic Message Channel täyttää korkeatkin vaatimukset. Premium-sana tarkoittaa, että saat entistä ajankohtaisempaa ja yksityiskohtaisempaa tietoa siitä kaikesta, mikä aiheuttaa liikenteen ruuhkautumista, paikalleen pysähtymistä tai kiertoteitä.

Panorama View3D

näyttää näyttöruudulla ympäröivän maiseman sellaisena, miltä se näyttää, kun katsot ikkunasta ulos. Kukkulat, laaksot, tunnelit ja kaikki muu.

POI-klikkaus

mahdollistaa kartalla näytetyn erikoiskohteen, kuten taukopaikkojen tai nähtävyyksien valinnan yksinkertaisella klikkauksella. Samalla saat tärkeitä tietoja, kuten paikan osoitteen, aukiolo-ajat ja puhelinnumerot. Ja tietysti voit halutessasi pyytää laitetta navigoimaan reitin valitsemaasi paikkaan.

PIN-tiedustelu

varmistaa sen, että NAVIGON-laitteesi kieltäytyypalvelemasta sitä, joka aikoo käyttää NAVIGONlaitettasi ilman lupaa.

Puheentunnistus Pro

tottelee käskyjäsi. Sanot, minne haluat mennä, ja me johdatamme sinut perille. Helpompaa ei voi olla.

Päivä- ja yötilan automaattinen vaihto

tekee juuri sitä, mitä nimikin sanoo. Kun ulkona tulee pimeä, näyttöruutu mukautuu automaattisesti vallitseviin valo-olosuhteisiin.

Premium TMC

Premium pro tarkoittaa entistäkin ajankohtaisempia ja tarkempia tietoja liikennetukoksista, kiertoteistä tai esteistä. Tukee Destia-liikennetiedotteiden vastaanottoa.

 

NAVIGON Premium TMC ja NAVIGON Traffic - entistäkin ajankohtaisemmat & yksityiskohtaisemmat ruuhkatiedotukset

R

Real City 3D

tuo navigointiin kokonaan uuden ulottuvuuden. Näin yksityiskohtaisesti suurimpia Euroopan kaupunkeja ei ole aiemmin esitetty: kadut, rakennukset aidonnäköisine julkisivuineen, ajoratamerkinnät, suojatiet ja jopa liikennevalot näkyvät näytössä kolmiulotteisina. Tämä ainutlaatuinen ominaisuus auttaa sinua suunnistamisessa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Siksi jokaisesta kaupunkiajosta tulee ainutlaatuinen kokemus.

Reality View® Pro

näyttää kadut pelkkien viivojen sijaan todenmukaisesti, asfaltti ja tien keskiviivat mukaan lukien. Näin sinun on helpompi suunnistaa moottoriteiden risteyksissä ja poistumis-kaistoilla (Reality View® Light: vain poistumiskaistat).

 

NAVIGON Reality View® näyttää hyvissä ajoin ennen moottoriteiden risteyksiä ja liittymät, mitä opastuskylttejä sinun tulee seurata ja millä ajokaistalla sinun tulee ajaa.

S

Suosikkipaikat kartalla

näyttää sinulle omat suosikkipaikkasi erikoiskohteina. Niinpä tiedät aina yhdellä silmäyksellä, miten lähellä suosikkiravintolaasi tai ystäviesi asuinpaikkoja olet.

Suosikkipaikat kartalla

näyttää sinulle omat suosikkipaikkasi erikoiskohteina. Niinpä tiedät aina yhdellä silmäyksellä, miten kaukana olet suosikkiravintolastasi tai ystäviesi asuinpaikoista.

T

Traffic Live

Toiminto välittää sinulle tuoreimmat liikennetiedot säännöllisesti ja reaaliajassa; lisäksi toiminto tietää aina, missä muilla NAVIGON Live -käyttäjillä on esteetön reitti edessään. Siten NAVIGON-laitteesi suosittelee aina sinulle parasta reittiä – vallitsevan liikennetilanteen mukaan.

 

Nopeammin ajan tasalla: NAVIGON Live Services

TMC (sis. latausjohtoon sisäänrakennetun antennin)

johdattaa sinut päämäärätietoisesti ruuhkien ja tietyömaiden ohi. Eikä siihen tarvita edes johtoviidakkoa autoon. Kahden johdon sijasta tässä on nimittäin vain yksi. Siksi, että tilaa olisi eniten kaikkein tärkeimmälle: sinulle.

Text-to-Speech

kuuluttaa etäisyyksien lisäksi myös katujen ja liittymien nimet, jotta voisit keskittyä ajamiseen.

TMC-reittipalvelu

näyttää sinulle ruuhkailmoituksen tullessa vaihtoehtoisen ajoreitin sekä päivitetyt etäisyystiedot ja saapumisajan. Sinä päätät, onko vaihtoehtoinen reitti nyt parempi vai haluatko pysyä alkuperäisellä reitillä.

TMC-äänitiedotus

tiedottaa sinulle äänitiedotteella reittisivarrella olevista ruuhkista sekä niiden laajuudesta ja syystä. Yhtä yksityiskohtaisesti kuin radion liikennetiedotteissa!

 

NAVIGON Premium TMC ja NAVIGON Traffic - entistäkin ajankohtaisemmat & yksityiskohtaisemmat ruuhkatiedotukset

Todenmukainen opastustaulujen näyttö Pro

pitää huolta siitä, että matkanteko käy aina turvallisesti. Esimerkiksi tiukoista kaarteista, voimakkaastatuulesta tai liukkaista tieosuuksista varoittava liikennemerkki ilmestyy laitteesi näyttöruudulle. Saat ajoissa varoituksen erilaisista vaaratilanteista. Siksi, että matkanteko sujuisi turvallisesti ilman yllätyksiä.

 

NAVIGON Todenmukainen opastustaulujen näyttö Pro pitää huolen siitä, että saat ajoissa varoituksen tiukoista kaarteista, kovasta tuulesta tai liukkaista tieosuuksista.

Social bookmarks:

Share/Bookmark