A NAVIGON két üzleti területen aktív:

Mobilitás

PDA, PNA és mobiltelefon készülékekhez készült innovatív szoftvereivel a NAVIGON belépett a mobil navigáció piacára. Ezen a területen a NAVIGON mobil felhasználásra szánt navigációs szoftvereket fejleszt és gyárt. A NAVIGON szoftver minden hardverplatformon, például PDA, PNA, illetve mobiltelefon használható, és nem kizárólag a végfelhasználók alkalmazzák. Kiemelkedik egyszerű és intuitív iránymutatásaival és moduláris felépítésével, neves folyóiratok tesztjeikben többszörösen kitüntették. A szoftver 40 európai ország, illetve Észak-Amerika térképanyagát tartalmazza, és összesen 22 nyelven beszerezhető. Önmagában szoftverként vagy PNA készülékkel együtt (All-in-one) a NAVIGON megoldások megvásárolhatók az üzletekben és a NAVIGON webáruházában. A NAVIGON többszörösen kitüntetett innovációi ezen a területen döntően befolyásolták a teljes piac fejlődését.

Gépkocsigyártás

A NAVIGON egyedi vezetéstámogató komponenseket fejleszt beépített navigációs rendszerekhez. A „Gépkocsigyártás” üzleti területen a navigációs szoftvereket az autóipar eredeti alkatrészpiacának és a vezetéstámogató rendszerek speciális elvárásainak megfelelően fejlesztjük. Ezért készít a NAVIGON kártyaadatok menetbiztonsági és navigációs rendszerekben történő funkcionális felhasználásához szükséges szoftvermegoldásokat és kínál következésképp GPS-szoftvereket neves szórakoztatóelektronikai gyártóknak és kiemelkedően rugalmas, professzionális navigációs megoldásokat gépkocsigyártók eredeti alkatrészpiacára és piacára. Az iparág szereplőivel együttműködve például olyan szoftverkomponenseket fejlesztünk a térkép alapú vezetéstámogató rendszerekhez, amelyek célja a menetbiztonság folyamatos javítása. Ezek alkalmazási területe például előrelátó, aktív biztonsági rendszerekben, például kanyarjelzők, nyomvonaltartó-rendszerek, aktív sebességfelügyeleti rendszerek, távolságszabályozó rendszerek, alkalmazkodó kanyarfény és futóműrendszerek. A vezetéstámogató rendszerek és a menetbiztonság terén partnereink például a SEAT, a Continental és a BMW. A jelentős partnerekkel folytatott sokéves együttműködésnek köszönhetően a NAVIGON AG ma a vezető navigációs szakértők közé tartozik Európában.

MN Auto™ SDK

A fogyasztói és az autós szoftverek ideális ötvözete

Az autógyártásban évek óta egymással ütköző érdeknek tűnik a rövidebb fejlesztési idők, az innováció és az állandóan kiváló termékminőség kényszere. Az MN Auto SDK képében megtaláltuk a megoldást az autógyártók és -beszállítók számára. Ötvözi a NAVIGON sokéves autóipari szakértelmét a fogyasztói cikkek területén használt nagy teljesítményű, innovatív szoftverével.

NAVIGON_auto_sdk

Termékjellemzők

 • Támogatja a Navteq és a TeleAtlas digitális térképadatokat (tervezett)
 • Európa térképanyag 2 GB-os SD-kártyán
 • A térkép lefedettsége pótlólag országonként bővíthető
 • Az egész világot, Kínát is lefedő térképanyag (tervezett)
 • Pontos helyzetmeghatározás még a GPS-jel elveszítése után is
 • TMC (Pro) támogatás
 • Rugalmas kereső a cél kiválasztásához
 • Gyártófüggő Hasznos Hely adatok támogatása
 • Gyorsan megadja az első hangos utasítást és a leggyorsabban határozza meg az tvonalat
 • A "Lane guidance" és "Reality View" megkönnyíti az eligazodást
 • OpenGL kompatibilis
 • Vezetősegítő rendszerek tervezett támogatása
 • Minden autóspecifikus operációs rendszer támogatása
 • Támogatja a nyelvfelismerést és a  Text-to-Speech segítségével a szövegfelolvasást

NAVIGON MapSensor™


Térképinformációk vezetéssegítési rendszerekhez

A jármű biztonsága és a kényelme napjainkban központi érv, amikor a piaci szereplők az autók éles verseny uralta piacán igyekeznek részesedést szerezni. A NAVIGON kifejlesztette a MapSensort a jármű aktív biztonságának további fokozására.

A NAVIGON MapSensor a digitális utcatérképből információkat szolgáltat a vezetősegítő rendszereknek a hátralevő útszakaszról.
A szoftver a GPS-, a sebesség- és a menetirány jelzések alapján kiszámítja a gépkocsi aktuális pozícióját és ezt összekapcsolja a digitális térkép információival, pl. az út vonaláról, a kereszteződésekről, a közlekedési jelzésekről és a sebességkorlátozásokról szóló adatokkal.

A NAVIGON MapSensor a gépkocsi adatvezetékein (CAN-Bus) keresztül bocsátja az előre kiszámított adatokat a vezetőtámogató rendszerek, pl. a kanyarfigyelmeztető, a sávtartó, a távolságszabályozó, a világítási és az adaptív futóműrendszer rendelkezésére.

NAVIGON_mapsensor

Termékjellemzők

Geohorizont

 • Útinformációk rendelkezésre bocsátása a gépkocsi előtt álló útszakaszra vonatkozóan
 • Kereszteződési helyzetek kijelzése
 • Úttípusok meghatározása
 • Az egyes útszakaszok által bezárt szög jelzése


Path Predication

 • A valószínű útszakasz kiszámítása


Curve Calculation

 • A kanyarszög kiszámítása
 • A következő kanyar távolsága


Traffic Sign Decoder

 • A digitális utcatérkép közlekedési információinak dekódolása


CAN-Bus kapcsolat

 • A kiértékelt gépkocsi- és menethelyzet átadása szabványosított ADASIS-protokollal CAN-Bus-on keresztül

NAVIGON „Portable Navigation Integration“ (PNI)

Hordozható eszközök és a gépkocsi elektronikájának intelligens összekapcsolása

A NAVIGON meggyőződése, hogy a beépített navigációs készülékek jó alternatíváját jelenti, ha a hordozható készülékeket összekapcsoljuk a gépkocsi elektronikájával. A NAVIGON máris vevői rendelkezésére bocsátja ezt az intelligenciát.

Jó példa erre a Takata cég koncepciója, amely azon alapul, hogy a NAVIGON 71-es készülék utasításait Bluetooth segítségével átküldi a kormánykerékbe épített LCD-kijelzőre. Ezen kívül a NAVIGON harmadik szolgáltatón keresztül támogatja a navigációs rendszer és a gépkocsi elektronikájának közvetlen összekapcsolását a gépkocsi típusának megfelelő tartók segítségével. Olyan gyártók rendelkezésére is bocsátja a NAVIGON szoftvereket, amelyek külső navigációs egységek kiegészítőit és tartozékait kínálják.

NAVIGON_pni

Social bookmarks:

Share/Bookmark