NAVIGON woordenlijst

De woordenlijst biedt uitkomst. Hier kunt u meer lezen over alle technische begrippen die verband houden met het onderwerp navigatie: Via de alfabetische lijst of het trefwoordenregister kunt u het onderwerp zoeken waarover u meer wilt weten.

Kunt u een bepaald zoekbegrip niet vinden? Kijk dan in Vragen & Antwoorden.

A

Automatische inschakeling van dag- en nachtmodus

doet precies wat de naam al aangeeft. Als het buiten donker wordt, past het display zich automatisch aan de lichtomstandigheden aan.

Actieve Rijstrookassistent

Laat in de vorm van een dynamisch meelopende animatie op een realistische manier het verloop van de route inclusief bochten zien. Daarbij wordt niet alleen tijdig aangegeven hoe u moet voorsorteren, maar ook wanneer. De afstanden tussen de verschillende afslagmanoeuvres en rijstrookwisselingen zijn daardoor bijzonder goed in te schatten.

B

Bewegingssensor

Is exclusief bij ons verkrijgbaar en zorgt ervoor dat u uw NAVIGON nog comfortabeler kunt bedienen – vrijwel zonder dat u deze hoeft aan te raken. Wanneer u met uw hand in de buurt van het display komt, worden bijvoorbeeld uw NAVIGON MyBest POI in de onmiddellijke nabijheid weergegeven. De bedieningselementen worden automatisch verborgen. Daardoor is er meer ruimte voor de kaart. Dat zorgt voor een perfect overzicht, aangezien alleen de voor u relevante informatie wordt weergegeven. Dankzij deze innova-tieve sensor kunt u zich helemaal op het rijden concentreren en komt u steeds ontspannen op uw bestemming aan.

Bookmarks op de kaart

geven uw favoriete reisdoelen aan in de vorm van speciale bestemmingen. Zo ziet u in een oogopslag dat het niet ver meer is naar uw lievelingsrestaurant of uw vrienden.

Bluetooth handsfree kit

verbindt uw mobieltje met uw NAVIGON, zodat u uw mobieltje moeiteloos via het grote display kunt bedienen. En vooral veilig.

C

Clever Parking

helpt u bij het vinden van een parkeerplaats. Kort voordat u op uw bestemming arriveert, laat Parking Info u de parkeerplaatsen zien die het dichtstbij liggen. Zo vermijdt u lang zoeken en kunt u trefzeker naar een parkeerplaats toe rijden.

Coordinate Entry

maakt het desgewenst mogelijk de coördinaten van uw bestemming op te geven. Dit is een handig alternatief voor de traditionele adresingave, bijvoorbeeld bij het vinden van veel kampeerterreinen.

City View 3D

geeft steden weer zoals ze er in werkelijkheid uitzien: driedimensionaal met gebouwen langs de straten. Op die manier behoudt u beter het overzicht en kunt u zich makkelijker op uw route concentreren.

 

 City View 3D - oriëntatie op uw route

Clever Parking Live

helpt u niet alleen bij het zoeken van een parkeerplaats, maar laat u bovendien in real time het aantal beschikbare parkeerplaatsen in de parkeergarages in de buurt zien.

 

Sneller actueler: NAVIGON Live Services

City View 3D 2.0

Zorgt ervoor dat u ontspannen door vreemde steden kunt rijden, want gebouwen worden realistisch in 3D weergegeven. Met inbegrip van de kleuren van voorgevels, de dakvormen en alles wat de oriëntatie vereenvoudigt. Bovendien worden huizenblokken in de buurt en ook de speciale bestemmingen daarachter doorzichtig weergegeven. Op die manier verliest u uw route en POI’s nooit uit het oog.

D

Digitaal fotoalbum

neemt uw mooiste foto's overal mee naartoe. Op het mooie grote display kunt u uw foto's dan op elk moment bekijken.

E

E-kompas

Ook voor voetgangers zijn grote steden vaak heel onoverzichtelijk. Het elektronische kompas helpt u bij de oriëntatie in de voetgangersmodus. Op die manier hoeft u niet te gissen waar het noorden is en weet u meteen of u naar links, rechts, rechtdoor of terug moet lopen. Oftewel naar het westen, oosten, noorden of zuiden.

F

FM-radiozender

geeft navigatieaanwijzingen, uw lievelingsmuziek en ook telefoongesprekken weer via de luidsprekers van uw auto. Klinkt goed, nietwaar?

G

Google Local Search

biedt u continue toegang tot de grootste zoekmachine ter wereld. Zo vindt u aan de hand van trefwoorden als „cocktailbar” of „bloemenwinkel Amsterdam” alle interessante speciale bestemmingen op uw route. En naast het telefoonnummer en het adres worden er ook recensies van andere gebruikers weergegeven, zodat u weet of een bezoekje werkelijk de moeite loont.

 

Sneller actueler: NAVIGON Live Services

H

Hulp bij noodgeval

noemt u, als het erop aankomt, binnen enkele seconden de telefoonnummers van belangrijke diensten als de politie, ziekenhuizen en meer.

I

Intelligente adresinvoer

laat nu alleen nog zinvolle lettercombinaties zien. Daarmee behoren onzinnamen als "Foutxh-straat" vanaf nu tot het verleden.

L

Latest Map Garantie

Binnen dertig dagen na ingebruikneming van uw apparaat kunt u kosteloos ons meest actuele kaartenmateriaal voor uw NAVIGON downloaden.

Landmark View 3D

toont u de Eiffeltorens en Big Bens van deze wereld in 3D op het display. Op die manier rijdt u in het hectische verkeer niet aan de echte bezienswaardigheden voorbij.

 

NAVIGON Landmark View 3D- aat bezienswaardigheden en bijzondere bestemmingen zien

M

Meteo Live

bereidt u op alle eventualiteiten voor. Want Meteo Live laat u het actuele weerbericht op uw route én op uw bestemming zien. En om onnodige verrassingen tijdens uw verblijf uit te sluiten, krijgt u meteen de weervoorspelling voor de komende twee dagen erbij.

Mobiele radarcontroles Live

laat vanaf nu niet alleen zien waar de vaste flitspalen staan. Ook de mobiele flitspalen worden aangegeven. En dat alles uiteraard in real time. Bovendien kunt u andere gebruikers van NAVIGON Live niet alleen informeren over vaste radarcontroles, maar ook over mobiele flitspalen. U hoeft alleen maar even te klikken. Andere gebruikers worden dan zo nodig in real time audiovisueel gewaarschuwd.

 

Sneller actueler: NAVIGON Live Services

Mediaspeler

Mocht u dan toch in een keer in de file belanden, dan zorgt de nieuwe mediaspeler ervoor dat u zich niet hoeft te vervelen. Want op het grote 5-inch display kunt u ontspannen films kijken of uw digitale fotoalbum bekijken. En omdat de tijd veel sneller voorbijgaat met muziek, kunt u nu ook uw lievelingsmuziek afspelen wanneer u maar wilt – een completere multimediabeleving is onderweg bijna niet mogelijk.

MP3-speler

brengt bij elkaar wat bij elkaar hoort: autorijden en muziek. En daarom wijst uw NAVIGON u niet alleen de weg, maar speelt hij ook uw favoriete muziek af.

N

NAVIGON Laatste meters

helpt u na het parkeren de weg naar uw uiteindelijke bestemming vinden. Want: Niet op elke bestemming kunt u direct voor de deur parkeren. Uw NAVIGON helpt u daarom ook het laatste stuk te voet probleemloos overbruggen. En onthoudt ook meteen waar uw auto staat.

NAVIGON MyRoutes

Afhankelijk van het type bestuurder dat u bent, adviseert NAVIGON MyRoutes de beste route – toegesneden op uw persoonlijke rijstijl, de dag van de week en het tijdstip. Daarnaast laat uw NAVIGON u maximaal twee alternatieve routes zien. Dat schept duidelijkheid. U beslist zelf of u ons advies opvolgt of de voorkeur geeft aan een van de alternatieven.

NAVIGON MyReport

Is er een nieuwe rotonde in de stad? Is er een straatnaam veranderd? Via NAVIGON MyReport kunt u ons op de hoogte brengen van veranderingen in het wegennet. Na een zorgvuldige controle door deskundigen worden de gemelde veranderingen in de volgende releases van onze kaarten opgenomen.

NAVIGON Sync

maakt het mogelijk probleemloos alle contactadressen van uw pc naar uw NAVIGON over te brengen. Zo hebt u belangrijke adressen altijd en overal binnen handbereik. Handig!

NAVIGON FreshMaps

zorgt er door middel van comfortabele expert updates voor dat de kaarten op uw NAVIGON zo actueel mogelijk zijn. En dat 24 maanden lang. Op die manier voorkomt u dat een provinciale weg plotseling verandert in een doodlopende straat.

 

NAVIGON FreshMaps - regelmatige updates van de expert

NAVIGON Sightseeing (inspired by MERIAN scout)

Dit is precies wat u nodig hebt om op eigen kracht een vreemde stad te verkennen. Eindelijk is er een functie die u attent maakt op bezienswaardigheden in uw omgeving en u er ook nog iets over kan vertellen. Uw NAVIGON kan u bijvoorbeeld meer vertellen over de openingstijden of de geschiedenis*. Dat kan automatisch of door te klikken.

NAVIGON MyBest POI

helpt u na het parkeren de weg naar uw uiteindelijke bestemming vinden. Want: Niet op elke bestemming kunt u direct voor de deur parkeren. Uw NAVIGON helpt u daarom ook het laatste stuk te voet probleemloos overbruggen. En onthoudt ook meteen waar uw auto staat.

O

One Click Menu

Laat u met één klik uw drie lievelings-POI’s zien, verbergt onbelangrijke informatie en maakt zo meer ruimte voor de kaart. Dat is niet alleen veiliger en comfortabeler, maar zorgt ook voor een beter overzicht tijdens het rijden.

Optimale route (kortste en snelste)

is de combinatie van de snelste en de kortste route. Zo spaart u tijd en brandstof. Dat is goed voor uw portemonnee én voor het milieu.

P

Panorama View3D

toont op het display het landschap dat u ook in werkelijkheid ziet wanneer u uit het raam kijkt. Met heuvels, dalen, tunnels en alles wat daarbij hoort.

Professionele spraakcontrole

U kunt mondeling niet alleen comfortabel en veilig uw bestemming opgeven, maar ook door de menu’s navigeren, het volume regelen en telefoongesprekken aannemen – en dat alles zonder dat u de handen van het stuur hoeft nemen. Zo kunt u zich op het belangrijkste concentreren: de weg.

POI-klik

maakt het mogelijk een speciale bestemming te selecteren door op de kaart te klikken, bijvoorbeeld een parkeerplaats of bezienswaardigheid. Inclusief wetenswaardige informatie als adres, openingstijden en telefoonnummers. Desgewenst kunt u er rechtstreeks heen navigeren.

Pincodecontrole

zorgt ervoor dat onbevoegden geen toegang hebben tot uw NAVIGON.

Premium TMC

is het Traffic Message Channel dat aan hoge eisen voldoet. Want Pro staat hier voor nog actuelere en gedetailleerdere informatie over alles wat u blokkeert, omleidt of tot stilstand brengt.

 

NAVIGON Premium TMC en NAVIGON Traffic - nog actuelere en gedetailleerdere filemeldingen

R

Real City 3D

voegt een compleet nieuwe dimensie toe aan het navigatiegebeuren. Zo detailgetrouw zijn de grote Europese steden nog nooit gesimuleerd: straten, gebouwen met levensechte voorgevels, verkeerstekens en zebrapaden, en zelfs verkeerslichten worden in drie dimensies op het scherm weergegeven. Door deze unieke weergave kunt u zich niet alleen beter oriënteren dan ooit, maar wordt elke stadsrit een bijzondere belevenis.

Realistische bewegwijzering Pro

zorgt dat u altijd veilig onderweg bent. Zo verschijnt bij scherpe bochten, sterke wind of gladde weggedeelten een overeenkomstig verkeersbord op uw display. Zo wordt u op eenvoudige wijze voor uiteenlopende situaties gewaarschuwd. U komt dus niet voor verrassingen te staan en rijdt steeds veilig.

 

NAVIGON Realistische bewegwijzering Pro zorgt ervoor dat u bijvoorbeeld bij scherpe bochten, sterke wind of gladde weggedeelten tijdig wordt gewaarschuwd.

Rijstrookassistent Pro

loodst u zelfs door het meest hectische wegverkeer heen. Ruim van tevoren laat de assistent u op een overzichtelijke manier zien welke rijstrook u voor uw volgende en navolgende afslagpunt moet kiezen.

Reality View® Pro

toont straten niet als lijnen, maar realistisch als asfalt en met middenberm. Zo behoudt u bij verkeersknooppunten en afritten makkelijker het overzicht (Reality View® Light: alleen afritten).

 

NAVIGON Reality View® laat u ruim voor verkeersknooppunten en splitsingen zien welke verkeerborden en rijstroken u moet volgen.

S

Snelheidsassistent

attendeert u op de actuele maximumsnelheid. Desgewenst waarschuwt de assistent u zelfs audiovisueel als u een keer te snel rijdt.

Spraakherkenning Pro

luistert naar elk woord dat u zegt: u zegt waar u graag naartoe wilt en wij laten u vervolgens de weg zien. Makkelijker kan het niet.

T

Traffic Live

Verschaft u niet alleen in real time de meest recente verkeersinformatie, maar weet ook altijd waar andere gebruikers van NAVIGON Live momenteel lekker kunnen doorrijden. Zodoende stelt uw NAVIGON altijd de route voor die voor u het beste is – met inachtneming van de actuele verkeerssituatie natuurlijk.

 

Sneller actueler: NAVIGON Live Services

TMC (met in de laadkabel geïntegreerde antenne)

loodst u trefzeker langs files en wegwerkzaamheden. En dat zonder een wirwar aan kabels in de auto. Want twee kabels zijn gecombineerd tot één. Zo blijft er meer ruimte over voor het belangrijkste: u.

Text-to-Speech

leest naast de afstanden ook de namen van straten en afritten voor, zodat u zich op de weg kunt concentreren.

TMC-route-info

toont u bij een filemelding een alternatieve route met bijgewerkte gegevens over afstand en aankomsttijd. U beslist zelf of omrijden in uw geval zin heeft. Zo niet, dan kunt u de oorspronkelijke route volgen.

TMC-commentaarstem

informeert u via spraak waar de files staan op uw route, hoe lang ze zijn en waardoor ze zijn veroorzaakt. Even gedetailleerd als het verkeersbericht op de radio!

 

NAVIGON Premium TMC en NAVIGON Traffic - nog actuelere en gedetailleerdere filemeldingen

V

Voetgangernavigatie

brengt u zonder omwegen waar u zijn moet, ook als u eens niet met de auto onderweg bent. Zo kunt u onbekende steden bijvoorbeeld heel doelgericht verkennen en ook de meest verborgen plekjes en bezienswaardigheden vinden. Daarbij kunt u uw NAVIGON in de verticale stand* trouwens heel comfortabel met één hand vasthouden, zodat u de andere hand altijd vrij hebt.

Social bookmarks:

Share/Bookmark