NAVIGON-glossar

Glossaren gir informasjon. Her kan du lære alle tekniske begreper i forbindelse med temaet navigasjon: Søk i alfabetisk rekkefølge eller via stikkordregisteret.

Hvis du ikke finner søkebegrepene, kan du få mer hjelp på Spørsmål og svar.

A

Automatisk omstilling Dag- & nattmodus

gjør akkurat det som navnet allerede sier. Blir det mørkt ute, tilpasser displayet seg automatisk til lysforholden

Aktiv kjørefeltassistent

viser det virkelige forløpet til veien, inkludert svinger, realistisk med en dynamisk animasjon. Den viser ikke bare i god tid til hvilket spor du snart skal skifte til, men også når. Avstandene mellom de forskjellige avsvingningene og sporskifter kan man også vurdere godt, takket være denne visningen. Alt dette sørger for at du kan orientere deg bedre, dermed kjører man mer forutsebart, er mer sikker og kan komme helt avslappet frem.

B

Berøringssensor

får man eksklusivt hos oss, og den sørger for at du kan betjene din NAVIGON enda mer komfortabelt – nemlig hovedsakelig uten berøring. Gjennom å bare nærme deg med hånden foran displayet, vises for eksempel din NAVIGON MyBest POI. Ved utvidelse av det synlige kartområdet på grunn av at betjeningsfeltene forsvinner, sørger dette for en perfekt oversikt som kun viser deg de relevante informasjonene du behøver. Takket være denne innovative sensoren kan du konsentrere deg fullt og helt om veien, og du kommer avslappet frem dit du skal.

Bluetooth handsfree-funksjon

kobler din mobiltelefon til din NAVIGON, slik at du kan betjene den komfortabelt via det store displayet. Og fremfor alt også sikkert.

C

Clever Parking

viser byene slik de er i virkeligheten: tredimensjonale og med bygninger som står langs veien. Dette er mer oversiktlig og hjelper deg med å orientere deg mens du kjører

Coordinate Entry

gir deg, som alternativ, mulighet å velge målet ditt ved å taste inn koordinater. Et praktisk alternativ til den klassiske inntastingen av adresser, for eksempel for å finne campingplasser.

City View 3D

viser byene slik de er i virkeligheten: tredimensjonale og med bygninger som står langs veien. Dette er mer oversiktlig og hjelper deg med å orientere deg mens du kjører

 

 City View 3D - Orientering på ruten din

Clever Parking Live

hjelper deg med å finne parkeringsplass, pluss at den i sanntid viser deg antall tilgjengelige parkeringsplasser i nærheten.

 

Raskere mer oppdatert: NAVIGON Live Services

City View 3D 2.0

lar deg kjøre avslappet gjennom fremmede byer, for den viser bygg realistisk i 3D. Inkludert fasadefarger, takformer og alt som gjør orienteringen lettere. I tillegg vises nære husblokker og spesialdestinasjoner vises transparent bak der igjen, slik at du alltid har strekningen og POIs i blikket.

D

Digitalt fotoalbum

tar ganske enkelt dine vakreste foto med overalt. Og deretter kan du betrakte dem til enhver tid på det fine, store displayet.

E

E-Kompass

Til fots kan storbyer fortone seg veldig uoversiktlige. Om du skulle ha problemer med å skille du ulike himmelretningene fra hverandre, så har du i fotgjengermodus tilgang til et elektronisk kompass. Da vil du til enhver tid vite om du skal til venstre, høyre, oppover eller nedover. Eller vestover, østover, nordover eller sørover.

F

Fotgjengernavigasjon

tar deg uten omveier til målet, også når du ikke kjører bil. Slik kan du f. eks. i byer du ikke kjenner, finne frem både til de minst framkommelige steder og til severdigheter. Du holder simpelthen din NAVIGON på høykant* i den ene hånden – mens du har den andre hånden fri.

Favoritter på kartet

viser deg dine favorittmål som spesialmål. Ett blikk er nok, og du vet at du ikke er langt unna din favoritt-italiener eller vennene dine.

FM radio transmitter

overfører navigasjonsanvisninger, din yndlingsmusikk og selv telefonsamtaler via bilens høyttalere. Lyder bra, ikke sant?

Favoritter på kartet

viser deg favoriserte mål som spesielle mål. Ved dette vet du med ett øyekast at du ikke er langt unna din yndlingsrestaurant eller dine venner.

G

Google Local Search

tilbyr fortløpende tilgang til verdens største søkemotor. Slik kan du finne frem ved hjelp av stikkord som f. eks. «cocktailbar» eller «blomsterforretninger i Berlin», og ellers andre ting du har bruk for underveis. I tillegg til telefonnummer og adresse får du vite om turen dit virkelig lønner seg gjennom brukerkommentarer.

 

Raskere mer oppdatert: NAVIGON Live Services

H

Hastighetsassistent

varsler den aktuelle maksimalhastigheten. Ved behov gir den deg til og med en audiovisuell advarsel hvis hastigheten er for høy.

I

Intelligent adresseinntasting

viser kun fornuftige bokstavkombinasjoner. Föutxh-gate og lignende tøv, tilhører fra nå av fortiden.

K

Kjørefeltassistent Pro

hjelper deg gjennom den mest hektiske veitrafikken. Forutseende og oversiktlig viser den deg hvilke kjørefelt du må bruke for din neste og påfølgende avkjøring.

L

Latest Map Guarantee

Innen 30 dager etter første gang du tar apparatet ditt i bruk, kan du laste ned vårt mest aktuelle kartmateriale for din NAVIGON uten kostnader.

Landmark View 3D

henter frem for deg alle Eiffeltårnene og Big Ben’ene i denne verden i 3D på skjermen. Slik at du ikke kjører forbi de ekte i en hektisk trafikk.

 

NAVIGON Landmark View 3D- viser severdigheter og spesialmål

M

Mobile Radarkontroller Live

gir deg fortløpende informasjon om ikke bare stasjonære kontroller, men også om mobile kontroller Det hele naturligvis i sanntid. I tillegg til hurtig melding om radarkontroller vil tjenesten NAVIGON Live User fortelle deg om andre overvåkingskameraer. Disse tjenestene vil med et enkelt klikk i nær fremtid etter behov også kunne tilbys audiovisuelt.

 

Raskere mer oppdatert: NAVIGON Live Services

Mediaspiller

Dersom du skulle ende opp med å stå i kø og vente, sørger den mediaspilleren for den perfekte underholdningen mens du venter. På det store 5′-displayet kan du slappe av og se påfilmer, eller du kan klikke deg gjennom ditt digitale fotoalbum. Og siden alle vet at musikk gjør at tiden går mye fortere, kan du nyte dine favorittsanger når du vil – et større multimedietilbud mens du er på farten er rett og slett ikke å oppdrive.

MP3-spiller

fører sammen, det som hører sammen: bilkjøring og musikk. Og derfor viser din NAVIGON deg ikke bare den riktige veien, men spiller også den riktige takten.

N

NAVIGON måldirigering

etter parkeringen får du hjelp helt frem til dit du egentlig skal, Og – om det ikke er parkeringsplass i nærheten av dit du skal. så vil NAVIGON lose deg sikkert frem det siste stykket til fots. Selvsagt vil den også hjelpe deg med å finne veien tilbake til bilen.

NAVIGON MyRoutes

Alt etter hvilken type bilkjører er du, anbefaler NAVIGON MyRoutes den beste kjøreruten for deg – tilpasset til din personlige kjørestil, ukedagen og dagstiden. Utover dette viser din NAVIGON deg opp til to alternative kjøreruter – det skaper oversiktlighet. Du bestemmer, om du følger vår anbefaling, eller om du velger en av alternativene.

NAVIGON MyReport

en ny rundkjøring i byen? Et gatenavn har endret seg? NAVIGON MyReport gir deg mulighet til å informere oss om endringer i veinettet. Etter en grundig kontroll gjennom eksperter, blir det tatt hensyn til disse endringene ved en av våre neste kart-oppdatering.

Nødhjelp

informerer deg når det virkelig gjelder, innen sekunder viktige stasjoner som politi, sykehus og mer.

NAVIGON Sync

lar deg ganske enkelt overføre alle kontaktadressene fra din PC til din NAVIGON. Slik har du alltid viktige adresser der hvor du trenger dem: med deg.

NAVIGON FreshMaps

lett oppdateringer av nye kart og sørger den for at kartene i dine holdes oppdatert hele tiden, og det over 24 måneder. Slik at en riksvei ikke plutselig forvandler seg i en blindvei.

 

NAVIGON FreshMaps - regelmessige oppdateringer fra eksperthold

NAVIGON Sightseeing (inspirert av MERIAN scout)

er akkurat det man manglet tidligere, for å kjenne en fremmed by som sin egen lomme. Endelig er det en funksjon som gjør deg oppmerksom på severdigheter i dine egne omgivelser, og som dessuten vet noen om disse. Automatisk og/eller ved et klikk gir din NAVIGON deg for eksempel informasjonen om åpningstider og historiske bakgrunner*.

NAVIGON MyBest POI

sørger for at du fra nå av alltid har dine tre yndlingsmål i syne. Er du for eksempel kunstelsker? Da kan få informasjon om alle museer som befinner seg på den aktuelle strekningen, med ett klikk. Det samme gjelder for rasteplasser, bensinstasjoner og lignende. Når de er valgt en gang vil dine tre topp-POI-er bli lagret på displayet og blir angitt for deg langs hele ruten.

O

One Click Menu

Viser med et klikk dine tre yndlings-POI, skjuler informasjon som ikke er viktig og forstørrer kartutsnittet. Dette gir bedre sikkerhet, komfort og oversikt under kjøringen.

Optimal rute (kortest & raskest)

er kombinasjonen av den raskeste og korteste ruten. Slik sparer du tid og drivstoff. Bra for lommeboken og for miljøet.

P

Premium TMC

er en Traffic Message Channel for høye krav. Premium betyr enda mer oppdatert og enda mer detaljert informasjon om alt som blokkerer for deg, omdirigerer deg eller som gjør at du blir stående stille.

Panorama View3D

viser deg det landskapet på skjermen, slik du virkelig ser det, når du ser ut av vinduet. Med bakker, daler, tunneler, og alt som hører til.

Profesjonell stemmekommando

Ikke bare målet kan styres bekvemt og sikkert via tale, men du har også viktige funksjoner under kontroll, slik som menybetjening, lydstyrkeregulering og mottak av telefonsamtaler – og alt dette uten å ta hendene fra rattet. Slik kan du konsentrere deg om det viktigste: veien.

POI-klikk

gjennom et klikk er det mulig å velge et spesielt mål som vises på kartet, som for eksempel rasteplasser eller severdigheter. Inklusive viktig informasjon, slik som adresser, åpningstider og telefonnumre. Hvis det er ønskelig kan du la deg navigere direkte dit.

PIN-kode

sørger for at din NAVIGON bare kan brukes av de som skal kunne bruke den.

Premium TMC

Traffic Message Channel Premium gir mer aktuell og mer detaljert informasjon om alt som blokkerer eller omdirigerer deg, eller som medfører at du må stoppe.

 

NAVIGON Premium TMC og NAVIGON Traffic - mer aktuelle og detaljerte kømeldinger

R

Real City 3D

tilbyr en helt ny dimensjon innen navigering. Så detaljert er gjengivelsen av de store europeiske byene at det nesten ikke er til å tro: Gater, bygninger og naturtro fasadestrukturer, veimerkinger som fotgjengeroverganger, ja til og med trafikklys blir vist tredimensjonalt på displayet. Denne unike fremstillingsmåten gir deg ikke bare en langt bedre måte å orientere deg på, men du får også en unik opplevelse hver gang du besøker en by.

Reality View® Pro

viser veier ikke som linjer, men realistisk med asfalt og midtrabatt. Slik beholder du overblikket lettere ved motorveikryss og avkjøringer (Reality View® Light: kun avkjøringer)

 

NAVIGON Reality View® viser i god tid før motorveikryss og -knutepunkt hvilken skilting og hvilket kjørefelt du skal følge.

S

Språkgjenkjenning Pro

adlyder talen din: Du sier hvorhen du gjerne vil og vi viser deg veien. Så enkelt er det.

T

Traffic Live

Gir deg ikke bare regelmessig oppdatert trafikkinformasjon i sanntid, men registrerer også hvor andre NAVIGON Live -brukere har fri ferdsel for øyeblikket. Slik anbefaler NAVIGON til enhver tid den beste kjøreruten – gitt den aktuelle trafikksituasjonen.

 

Raskere mer oppdatert: NAVIGON Live Services

TMC (med integrert antenne i ladekabelen)

fører deg lett forbi trafikkorker, ulykker og veiarbeide.

Text-to-Speech

ved siden av avstandene, får du også lest opp vei – og gatenavn samt avkjøringer, slik at du kan konsentrere deg om å kjøre sikkert.

TMC-ruteinfo

ved en melding om trafikkork, viser den deg en alternativ kjørerute med avstand og ankomsttid. Du bestemmer, om en omkjøring er fornuftig i ditt tilfelle, eller om du vil holde fast ved den opprinnelige kjøreruten.

TMC-taleannonsering

informerer deg via talemelding om trafikkork på din strekning, om kølengder så vel som om deres årsak. Like detaljert som trafikkmeldingen i radio!

 

NAVIGON Premium TMC og NAVIGON Traffic - mer aktuelle og detaljerte kømeldinger

V

Vær Live

forbereder deg for alle eventualiteter. Vær Live gir deg værmelding for reiseruten din og for reisemålet ditt. For at du skal slippe unødvendige overraskelser under oppholdet, får du et todagers forhåndsvarsel.

Virkelighetstro skiltvisning Pro

sørger for, at du alltid er trygg på veien for eksempel ved skarpe kurver, sterk vind, eller glatte veistrekninger, da vises et tilsvarende trafikkskilt på displayet ditt. Slik blir du ganske enkelt advart for skiftende situasjoner. På den måten opplever du ikke noen uventede situasjoner, men får en sikker kjøring.

 

NAVIGON Virkelighetstro skiltvisning Pro sørger for at du blir varslet i godt tid ved for eksempel krappe svinger, sterk vind eller glatte veipartier.

Social bookmarks:

Share/Bookmark