NAVIGON ordlista

Klara besked med vår ordlista. Lär dig alla tekniska termer inom temat navigation: sök antingen i alfabetisk ordning eller via registret.

Om du inte hittar din sökterm här, kan du få hjälp bland våra frågor & svar.

A

Automatisk omställning Dag- & nattläge

gör exakt det som namnet säger. När det blir mörkt ute anpassar sig bildskärmen automatiskt till ljusförhållandena.

Aktiv körfältsassistent

Den faktiska gatusträckan inklusive kurvor visas mycket verklighetstroget i form av en dynamisk animation. Du får i god tid information om när och till vilket körfält du ska byta. Med hjälp av denna visning är det dessutom mycket lätt att uppskatta när det är dags att svänga eller byta körfält nästa gång. Det blir lättare att orientera sig vilket i sin tur leder till mer förutseende och säkrare körning så att du kan komma fram avslappnad till ditt mål.

B

Bästa rutt (kortaste & snabbast)

är en kombinationen av den snabbaste och kortaste  rutten. Så sparar du både tid och bränsle. Bra både för miljön och för plånboken.

Bluetooth handsfreeanordning

ansluter din mobil med NAVIGON-apparaten så att du kan betjäna den bekvämt via den stora skärmen. Och framför allt säkert.

C

Clever Parking

hjälper dig att hitta en parkeringsplats. Strax innan du nått ditt mål visar Clever Parking parkeringsplatser i närheten. I Tyskland får du till och med information om parkeringsavgifter. Nu kan du undvika både onödigt letande och parkeringsböter.
In Broschüre: hjälper dig att hitta en parkeringsplats. Strax innan du nått ditt mål visar Parking Info parkeringsplatser som ligger i närheten. Undvik evigt sökande och styr målmedvetet mot en parkeringsplats.

Coordinate Entry

erbjuder dig möjligheten att kunna mata in ditt mål som koordinater. Ett smart alternativ till den klassiska adressinmatningen för att hitta t.ex. många campingplatser.

City View 3D

visar städer så som de verkligen är, nämligen tredimensionella och med byggnader längs vägkanten. Ger dig ännu bättre översikt och mer orientering under resan.

 

 City View 3D - orientering på din rutt

Clever Parking Live

hjälper dig att leta efter en parkeringsplats och visar dessutom antalet lediga platser i parkeringshus i närheten i realtid.

 

Snabbare aktuellare: NAVIGON Live Services

City View 3D 2.0

Nu kan du köra i främmande städer utan stress. Byggnader visas mycket verklighetstroget i 3D, inklusive fasadfärger, takformer och allt annat som underlättar orienteringen. Dessutom är byggnader i närheten och särskilda mål i bakgrunden transparenta, så att du alltid har koll på din sträcka och på dina POI:s.

D

Digitalt fotoalbum

ta enkelt med dig dina vackraste bilder på resan. På den stora, fina bildskärmen kan du titta på dem när som helst.

E

E-Kompass

Även till fots kan storstäder vara mycket oöversiktliga. För att du inte ska blanda ihop alla väderstreck får du hjälp av en elektronisk kompass när apparaten befinner sig i fotgängarläge. Nu vet du direkt om du ska gå till vänster, höger, uppåt eller nedåt. Eller rättare sagt: åt väst, öst, norr eller söder.

F

Fotgängarnavigation

tar dig utan omvägar till målet – även om du inte råkar befinna dig i bilen. Du kan till exempel utforska främmande städer på ett målinriktat sätt och hitta avskilda platser och sevärdheter. Din NAVIGON kan du förresten hålla bekvämt med en hand i stående format* – och alltid ha den andra handen fri.

Favoriter på kartan

visar dina favoritmål som särskilda mål. Nu vet du direkt om du befinner dig i närheten av din favoritrestaurang eller av dina vänner.

FM-radiosändare

överför navigeringsanvisningar, din favoritmusik och även telefonsamtal via bilhögtalarna. Låter bra, eller hur?

Favoriter på kartan

visar dina favoritmål som specialmål. Därmed får du veta direkt att du inte är långt ifrån din favorititalienare eller dina vänner.

G

Google Local Search

ger dig oavbrutet tillgång till världens största sökmaskin. Med hjälp av enskilda söktermer som till exempel ”cocktailbar” eller ”blomsteraffärer Stockholm” hittar du alla intressanta, särskilda mål på din sträcka. Förutom telefonnummer och adress kan du även läsa kundrecensioner om dessa mål för att ta reda på om det verkligen lönar sig att köra dit.

 

Snabbare aktuellare: NAVIGON Live Services

H

Hastighetsassistent

uppmärksammar dig på aktuell hastighetsgräns . Vid behov avges en audiovisuell signal som varnar dig om att du kör för fort.

I

Intelligent adressinmatning

visar endast logiska bokstavskombinationer. Från och med nu hör Föutxhgatan och liknande nonsens till det förflutna.

K

Körfältsassistent Pro

hjälper dig igenom till och med den allra stressigaste stadstrafiken. Förutseende och översiktligt visar körfältsassistenten vilket körfält du måste välja inför nästa och näst nästa sväng.

L

Landmark View 3D

visar kända landmärken som Eiffeltornet eller Big Ben i 3D på din skärm. Så att du inte mitt i all hektiska trafik råkar köra förbi dem i verkligheten.

 

NAVIGON Landmark View 3D- sevärdheter och särskilda mål i 3D

M

Mobila fartkameror Live

Från och med nu visas inte bara fasta utan även mobila fartkameror – självklart i realtid. Förutom redan rapporterade, aktiva fartkameror kan du även informera alla NAVIGON Live-användare om ytterligare fartkameror. Med ett enkelt klick kommer användarna att varnas i god tid och även audiovisuellt vid behov.

 

Snabbare aktuellare: NAVIGON Live Services

Mediaspelare

Om du trots allt hamnar i en bilkö eller måste vänta erbjuder mediaspelaren perfekt underhållning, så att du slipper ha tråkigt. Du kan titta på film på den stora femtumsskärmen eller bläddra i ditt digitala fotoalbum. Musik får som bekant tiden att gå fortare, så nu kan du när som helst spela upp dina favoritlåtar – mer multimedialt än så här kan det knappast bli under en resa.

MP3-spelare

för ihop det som hör ihop, nämligen bilkörning och musik. NAVIGON visar alltså inte bara den rätta vägen utan spelar även den rätta takten.

N

NAVIGON Last Mile

navigerar dig de sista metrarna fram till ditt egentliga mål när du väl har parkerat. Det är ju inte alltid som man hittar en parkeringsplats precis vid sitt mål. NAVIGON lotsar dig därför de sista metrarna till fots. På tillbakavägen letar NAVIGON dessutom upp bilen åt dig.

NAVIGON MyRoutes

beroende på vilken förartyp du är ger dig NAVIGON MyRoutes förslag på bästa rutt – anpassad efter din personliga körstil, veckodag och tid på dygnet Dessutom visas upp till två alternativa rutter på din NAVIGON. På så sätt skapas valfrihet. Du kan själv bestämma om du vill följa vår rekommendation eller ta en av de alternativa rutterna.

NAVIGON MyReport

en ny rondell i stan? En gata har döpts om? Med NAVIGON MyReport kan du informera oss om ändringar i trafiknätet. Efter granskning av experter kommer dessa ändringar att tas med i framtida kartuppdateringar.

Nödhjälp

i nödsituationer får du inom några sekunder reda på var viktiga stationer som t.ex. polis, sjukhus och liknande finns.

NAVIGON Sync

överför enkelt alla kontaktadresser från din dator till din NAVIGON. Nu kan du alltid ha viktiga adresser där du behöver dem: med dig.

NAVIGON FreshMaps

med busenkla kartuppdateringar hålls kartorna på din NAVIGON så aktuella som möjligt. Under hela 24 månader. Så att det som du trodde var en huvudgata inte plötsligt har blivit en återvändsgränd.

 

NAVIGON FreshMaps - kartor som uppdateras regelbundet av experter

NAVIGON Sightseeing (inspired by MERIAN scout)

är precis det du behöver för att kunna utforska främmande städer på egen hand. Äntligen finns det en funktion som uppmärksammar dig på sevärdheter i din närhet och dessutom ger dig information om dessa. Automatiskt och/eller med ett klick ger dig NAVIGON information om till exempel öppettider och historisk bakgrund*.

NAVIGON MyBest POI

ser till att du från och med nu alltid har dina tre favoritmål nära till hands. Är du till exempel konstfantast? I så fall kan du med ett enda klick få information om alla museer som finns på din sträcka. Det samma gäller för rastplatser, bensinmackar och liknande. När du väl har valt de tre Point Of Interest som intresserar dig mest kommer dessa att sparas och visas längs hela sträckan.

O

One Click Menu

visar med ett enda klick dina tre favorit-POI, döljer oviktig information så att kartvyn förstoras och erbjuder därmed säkrare, bekvämare och översiktligare körning.

P

Panorama View3D

på bildskärmen visas det landskap som du även ser i verkligheten när du tittar ut genom fönstret. Med kullar, dalar, tunnlar och allt som hör till.

Professionell röststyrning

Det är inte bara adressen som kan matas in bekvämt och säkert med rösten. Du kan även styra funktioner som t.ex. menybetjäning, reglering av ljudstyrka och mottagande av samtal utan att behöva flytta händerna från ratten. Koncentrera dig på det viktiga - trafiken.

POI-Klick

med ett enkelt klick kan du välja ut ett av de särskilda mål som visas på kartan som till exempel rastplatser och sevärdheter. Inklusive viktig information såsom adress, öppettider och telefonnummer. Som du önskar kan du låta apparaten navigera dig till denna punkt direkt.

PIN-kod

ser till att din NAVIGON inte är tillgänglig för den som gärna vill komma åt den men inte får.

Premium TMC

är Traffic Message Channel för dig med höga krav. Pro står för mer aktuell och detaljerad information om allt som kan blockera, omdirigera eller hindra dig när du kör.

 

NAVIGON Premium TMC och NAVIGON Traffic - aktuell och detaljerad trafikinformation

R

Real City 3D

erbjuder en helt ny dimension av navigation. Så realistiskt har de europeiska storstäderna aldrig avbildats. Vägar, byggnader med äkta fasadstrukturer, markeringar på körbanan som t. ex. övergångsställen och till och med trafikljus visas tredimensionellt på bildskärmen. Denna enastående visning underlättar inte bara navigationen utan gör även varje stadstur till en riktig upplevelse.

Rörelsesensor

En exklusiv funktion hos NAVIGON som gör att du enklare kan styra din navigationsapparat utan att ens behöva röra på den. Det räcker att du håller handen nära bildskärmen för att till exempel se NAVIGON MyBest POI i närheten. Kartområdet har blivit större tack vare att vissa menyfält döljs. Detta ger ännu bättre översikt eftersom endast relevant information visas. Tack vare den innovativa sensorn kan du rikta all din uppmärksamhet på trafiken och komma fram utan stress.

Real Roadsign Pro

ser till att din körning alltid är säker. Vid t.ex. skarpa kurvor, stark vind eller hala vägpartier visas motsvarande vägskylt på bildskärmen. På så sätt varnas du i god tid för olika risksituationer. Slipp överraskningar och njut av en säker resa.

 

NAVIGON Real Roadsign Pro ser till att du varnas i rätt tid vid till exempel skarpa kurvor, stark vind eller hala vägavsnitt.

Röststyrning Pro

tar dig direkt på orden: Du säger vart du skulle vilja åka, och vi visar sedan vägen. Enklare än så här blir det inte.

Reality View® Pro

visar inte gator som linjer utan verklighetstroget av asfalt och med mittlinjer. På så sätt behåller du lättare överblicken vid korsningar och avfarter på motorvägar (Reality View® Light: endast avfarter).

 

I rätt tid innan motorvägskorsningar visar NAVIGON Reality View® vilka skyltar och vilket körfält du måste följa.

S

Senaste Kartan Garantie

upp till 30 dagar efter att du har tagit din NAVIGON-apparat i drift för första gången kan du ladda ner vårt mest aktuella kartmaterial gratis.

T

Traffic Live

Förutom att du med jämna mellanrum får den allra senaste trafikinformationen i realtid, får du även veta var andra NAVIGON Live-användare för tillfället har fri fart. Din NAVIGON rekommenderar alltid den bästa rutten för just dig – och tar även hänsyn till de aktuella trafikförhållandena

 

Snabbare aktuellare: NAVIGON Live Services

TMC (med laddningskabel och integrerad antenn)

leder dig målmedvetet förbi köer och vägarbeten. Helt utan kabeltrassel i bilen. Vi har förenat två kablar till en så att det finns mer plats i bilen för det väsentligaste: dig.

Text-to-Speech

förutom avstånd läses även namn på gator och utfarter upp så att du kan koncentrera dig på trafiken.

TMC-ruttinfo

vid trafikstockningar visas en alternativ rutt med uppdaterat avstånd till målet och aktuell ankomsttid. Du bestämmer själv om det lönar sig att köra runt trafikstockningen eller om du vill stanna kvar på den ursprungliga rutten.

TMC-röstmeddelande

röstmeddelandena ger dig exakt information om bilköer på din sträcka samt längd på och orsaker till köerna. Lika exakt som trafikinformation på radion!

 

NAVIGON Premium TMC och NAVIGON Traffic - aktuell och detaljerad trafikinformation

V

Vädret Live

hjälper dig i vått och torrt. Vädret Live visar dig det aktuella vädret längs rutten samt på din målort. För att du ska slippa otrevliga överraskningar under vistelsen får du dessutom en tvådygnsprognos på köpet.

Social bookmarks:

Share/Bookmark